Cadzand Bad, vakantieparadijs aan de Zeeuwse Kust

VAKANTIEINCADZAND.NL

Cadzand-Bad Vakantie

Cadzand in Zeeuws Vlaanderen bestaat uit Cadzand-dorp en Cadzand-Bad. Cadzand-Bad is een gezellige, rustige badplaats met een breed strand en de meeste zonne-uren in Nederland. Cadzand-Bad is een badplaats voor het hele gezin. Naast strand en zee biedt de omgeving mooie natuur en cultuur in historische plaatsjes zoals Sluis, Aardenburg en Damme en Brugge in het Belgische West-Vlaanderen....

 

Cadzand als uitvalsbasis naar Belgisch Vlaanderen of de Franse Kust

Cadzand is ook een prima uitvalsbasis voor dagtochten in Belgie, Frankrijk of zelfs Engeland. Via het station van Knokke (8 km) is heel Belgie bereikbaar en Calais met krijtrotsen is maar 1,5 uur rijden. Via de kanaaltunnel sta je 35 minuten later in Folkstone en in 3,5 uur ben je in Londen of Parijs. Cadzand-Dorp ligt op 2 km van zee en is een rustig ringdorp met in het midden de Mariakerk uit 1250 VC. Deze tweebeukige hallenkerk is een bezoekje waard net als de molen Nooitgedacht. Cadzand behoort tot de Gemeente Sluis.

Het schoonste strand van Nederland

Het strand van de Gemeente Sluis wordt al jaren uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. Dat maakt het verblijf aan het strand van Cadzand-Bad zeer aangenaam. Door de miljoenenoude zandlagen voor de kust vindt je op het strand van Cadzand-Bad nog veel fossiele haaientanden.